Hopp til hovedinnhold
Hedda Haraldseid, Liv Hansen, Ida Haavelmoen, Nicholas Charalambous og Daniel Kvassheim klar for ei ny økt. Foto: Helse Fonna HF, Ølen.
Hedda Haraldseid, Liv Hansen, Ida Haavelmoen, Nicholas Charalambous og Daniel Kvassheim klar for ei ny økt. Foto: Helse Fonna HF, Ølen.


Ølen ambulansestasjon: – En fantastisk flott stasjon

Denne gangen tar vi turen til nord i Rogaland, nærmere bestemt tettstedet Ølen. Mange mil til nærmeste akuttsykehus og et forholdsvis moderat folketall i nærområdet. Men klokka tikker like fort her som i de større byene.

Ølen er ett tettsted som opprinnelig hørte hjemme i Hordaland, men nå tilhører Rogaland.  I 2006 ble det slått sammen til Vindafjord kommune, og har drøye 8700 innbyggere.  Reiser du 48 kilometer vestover kommer vi til Haugesund som «hovedstaden» i Helse Fonna, og 68 km motsatt vei på E134 treffer du på hovedfartsåren fra Røldal mot Odda.

Vindafjord Beredskapssenter er blitt et praktbygg.  Med Sivilforsvaret til venstre, ambulansene i midten og Brann & Redning til høyre. Foto: Helse Fonna HF, Ølen.

Tre ble til én

Langt tilbake i tid var det flust med sykebiler på nærmest ethvert tettsted. Men når Helse Fonna ble etablert i 2002, måtte det en solid oppryddingsjobb til. De to tjenestene i Etne og Vikedal med Røde Kors som driver, og tjenesten i Vats med Harald Hansen som operatør ble slått sammen til en stasjon. Som da ble stasjon Ølen.

Daværende administrerende direktør Olav Klausen gratulerer funksjonsleder Nelly med ny stasjon i forbindelse med åpningen.
Foto: Helse Fonna HF, Ølen.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.