Hopp til hovedinnhold


Nytt akuttmottak

Åpner mandag: Roboter skal hjelpe til med operasjonene i det nye akuttmottaket ved Oslo universitetssykehus Ullevål. Mottaket skal lette kapasitetsproblemene ved sykehusene i Oslo-området, skriver NRK Østlandssendingen.
Operasjonsstuene skal være bemannet med roboter, som kan utføre visse typer robotkirurgi. Det dreier seg om kirurgi utført helt eller delvis ved hjelp av tekniske hjelpemidler som erstatter assistanse fra kirurg eller sykepleier.

Robotkirurgi

– Dette innebærer en betydelig forbedring for pasientene det haster mest for, nemlig pasientene som kommer inn med ambulanse, sier assisterende klinikksjef, Harald Noddeland.
Det nye mottaket ligger over tre etasjer og kjeller. Det består av 3700 kvadratmeter nybygg og omtrent 1000 kvadratmeter ombygging, med en prislapp på nesten 400 millioner kroner.
Arealene her er dobbelt så store som i det gamle akuttmottaket. Det stiller større krav til at man vet hvor pasientene er til enhver tid. Derfor har de montert elektroniske skjermer rundt om på mottaket, med oversikt over pasientene.
– På disse tavlene registreres det hvor pasientene ligger. I tillegg vises pasientenes hastegrad, medisinske tilstand og kirurgiske tilstand, samt hvilke sykepleiere som har ansvar for hvilke pasienter, forteller ledende sykepleier, Lars Andreas Foldvik.
Mottaket skal, ifølge sykehuset, dekke et økt kapasitetsbehov for akuttfunksjoner ved Ullevål, som følge av overføring av døgn- og akuttfunksjoner fra Aker, i tillegg til noen forbedringer i dagens akuttfunksjoner.
Les mer om saken hos NRK