Hopp til hovedinnhold
Ståle Reppe, til venstre og Trond Antonsen forteller at syklene er levert ferdig lakkert fra Tyskland. Foto: Synne Mæle


Nye elsykkel-ambulanser skal tas i bruk under store arrangementer

Ambulanseavdelingen ved St. Olavs hospital har gått til innkjøp av to nye elsykkel-ambulanser som skal brukes ved store arrangementer.

De splitter nye elsykkel-ambulansene ble nylig levert fra Tyskland, og bærer navnet Veloe Multi transportsykkel. Syklene bærer ambulansefargene, og er til og med utstyrt med et blålys med sirene på som er koblet til sykkelbatteriet

– Syklene skal brukes der det er store folkeansamlinger, hvor det er krevende å komme til med en vanlig ambulanser. For eksempel på 17.mai, under store arrangement i sentrum, og på Pride, sier Ståle Reppe, ambulansearbeider ved ambulansestasjonen ved St. Olavs hospital.

De to nyinnkjøpte elsykkel-ambulansene er av typen Veloe Multi transportsykkel og inneholder alt utstyret man trenger på et oppdrag. Foto: Ståle Reppe

Første gang syklene ble testet var under Trondheim Pride i september.

– Det er mange fordeler med å sitte på sykkel fremfor i en bil under store arrangementer. Man kommer lettere i kontakt med folk og kan slå av en prat, og det har helt klart en preventiv virkning ved at vi bli mer synlige og tilgjengelige i gatebildet, sier Reppe.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.