Hopp til hovedinnhold


Nye ambulanser til Heimevernet på Værnes

Trøndelag heimeverndistrikt (HV-12) på Værnes mottar to nye ambulanser, melder Stjørdalens Blad.
I løpet av høsten øker Heimevernet sin operative evne betraktelig når de mottar 22 moderniserte ambulanser.
– Når det usannsynlige blir sannsynlig, vil antageligvis HV være de første til å møte en trussel som måtte dukke opp. Derfor må vi utrustes og trenes i henhold til dette. At vi får nye og moderne ambulanser, med nytt og moderne utstyr er et særdeles viktig element i denne sammenhengen, poengterer generalinspektøren for Heimevernet, Tor Rune Raabye i en pressemelding.
Modernisering
Hvert av Norges elleve HV-distrikter vil motta to nye ambulanser. Den pågående moderniseringen av HV vil korte ned reaksjonstiden til innsatstyrkene, og kan gjøre medisinsk personell kan stille enda bedre rustet når samfunnet ber om hjelp.
Kjøretøyene – 22 nesten ubrukte MB 300 fra 1980-tallet – har stått lagret i Forsvarets ulike fjellager fram til nå. Hver bil koster 223.000 å modernisere, og er dermed en billigere løsning enn å kjøpe nye.
I terreng
Behandlingsrommet i ambulansene er totalt modifisert. Det er satt inn to vribare stoler med trepunktsseler, slik at sanitetspersonell sitter fastspent og kan behandle pasienter under transport og et lommesystem på veggene hvor sanitetsmateriellet plasseres.
 
Les mer om saken hos Stjørdalens Blad