Hopp til hovedinnhold


Nye ambulanser i Nordlandssykehuset

Nordlandssykehuset HF har skiftet ut flere ambulanser i bilparken sin med splitter nye, melder Lofotposten (krever innlogging).
I 2017 fikk ambulansetjenesten ni nye biler. To av de nye er stasjonert i Lofoten, en i Svolvær og en på Gravdal. i 2018 blir det kjøpt inn seks nye biler til ambulansetjenesten. for Lofoten vil det si at to av fem biler er splitter ny.

Den nye ambulansen i Svolvær er en Volvo XC90, som foretaket har vært nødt til å reklamere på.

– Etter tilbakemeldinger fra våre ansatte har vi reklamert på enkelte ting, og det blir fikset av mekanikere som kommer opp fra fabrikken i Sverige. Vi har en egen mann på Stokmarknes som er ansvarlig for bilene, og sørger for at tilbakemeldinger fra ansatte blir oversendt fabrikken direkte. Dette betyr at vi har kort linje fra de ansatte til fabrikken, fortellerambulansesjefen, som forklarer at alle de nyinnkjøpte bilene holder mål i forhold til anbudet, forteller ambulansesjef ved Nordlandssykehuset HF, Jan-Ove Edvardsen.

Edvardsen skryter av de ansatte som er flink å følge med på standarden på bilene.

– Vi har flinke ansatte som har bilen som arbeidsplass og de følger med utenom service. Vi kjøper inn ytterligere seks biler i år, og det er fordi at vi er opptatt av at de ansatte skal ha skikkelig utstyr, fortellerambulansesjefen.
Les mer om saken hos Lofotposten (krever innlogging)