Hopp til hovedinnhold
Maja Oskal til venstre, med kollega Maja Lauritsen fra dokuserien 113 på NRK. Foto: Ingun Mæhlum/NRK


Ny sesong av suksess-serien «113»

Serien ble sett av mange millioner, nå blir det laget en ny sesong av NRKs sukess-serie «113».

Innspillingen av den nye sesongen starter allerede til høsten, melder NRK Troms.

Da TV-serien «113» hadde premiere 1. januar i år ble den hyllet av både publikum og kritikere, og i snitt ble hver episode sett av rundt en million seere.

Nå er det klart at suksesserien får en ny sesong med planlagt premiere høsten 2020, og innspillingen starter allerede denne høsten.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har bestemt oss for en ny sesong av 113. Ut ifra de undersøkelsene vi har gjort, og samtalene vi har hatt med sykehuset, tror jeg vi kan lage en sesong som inneholder gode, nye og viktige historier som vi ikke hadde i første sesong, sier programsjef Tone Lein.

Den populære TV-serien viser livet ved akutten på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Seerne får innsikt i hverdagen til helsepersonell som hver dag står i situasjoner som handler om liv og død i et enormt geografisk område.

– Sesong to skal, i likhet med første sesong, ta utgangspunkt i hva som skjer i øyeblikket man ringer 113, og hele det apparatet som settes i gang da, sier Lein.

Hun utelukker ikke at det vil bli gjensyn med noen av profilene fra første sesong.

– Men det kan hende vi kommer til å være litt andre steder og at vi kommer til å få se litt andre typer hendelser. Hvor vi skal filme og hvem vi skal filme, skal vi finne ut av de neste månedene. Vi starter planleggingen nå umiddelbart.

Les mer om saken hos NRK