Hopp til hovedinnhold


Ny praksis «livsfarlig»

– Det er livsfarlig at en LIS-lege med indremedisinsk erfaring skal se pasienten først, sier kirurg ved akuttmottaket ved Ahus til Dagens Medisin.
Bakgrunn: Akuttsatsing skrinlegges
Kirurg ved akuttmottaket ved Ahus, Ida Bukholm, sier sykehusledelsen har prøvd å skaffe ro i rekkene ved å blidgjøre en av gruppene på sykehuset.
Uttalelsen kommer etter at Ahus varsler omorganisering av akuttmottaket. 
Nylig sa konstituert administrerende direktør Stein Vaaler til Dagens Medisin, at omorganiseringen er korreksjoner,  og at det nylig ble gjort en utredning som tok for seg ulike sider av organiseringen av mottaket.
Vaaler viser også til at det er en  betydelig  uenighet internt blant fagfolkene om hva kompetansekravet skal være for leger som jobber i akuttmottak skal være.
En rapport som Dagens Medisin har fått tilgang til, legger opp til at det er LIS-leger, såkalte leger i spesialisering i indremedisin, som skal triagere – sortere og prioritere skadde pasienter -  når de ankommer akuttmottaket på Ahus.
– Manglet involvering
Bukholm kommer med sterk kritikk av denne utredningen:
– Her har det vært en prosess som har manglet involvering av faggrupper som har mistet sin funksjon ved denne omorganiseringen. Det Vaaler sier er en sannhet med store modifikasjoner. En arbeidsgruppe som skulle se på hvordan vi skulle drive akuttmottaket kom frem til at triage-legens funksjon er helt borte.
Les mer om saken hos Dagens Medisin