Hopp til hovedinnhold
Du podkastere møtes. Foto: Du puster for fort
Du podkastere møtes. Foto: Du puster for fort


#22 Anatomiekstremisten i SykepleiePluss

– Jeg har lært veldig mye av Sykepleie Pluss, bekjenner Ole Kristian Andreassen i podkastserien Du puster for fort. 

Når han slet med å åpne boka for å lære om cellefysiologi, så hørte han på podkasten til SykepleiePluss som kombinerer fag med humor.

(Red.anm.:Nå heter Sykepleiepluss MedEasy.)

Nå satser Sykepleie Pluss på å bygge opp forelesninger om akuttmedisin i læringsportalen.

– Vi har nylig ansatt en dyktig fagsykepleier og ambulansearbeider som skal bre ut tilbudet til prehospitalt interesserte. Han heter Petter Thorbjørnsen Nielsen, forteller Nils Christian Tvedt Karlsen, en av skaperne av læringsportalen SykepleiePluss.

– Jeg gleder meg vanvittig! sier Ole Kristian.

De har også nettsiden qsofa.no som sprer kunnskap om sepsis.

– Vi har fått tilbakemelding fra sykehjem om at det faktisk har reddet liv.

Nils Christian hadde som mål å bli redningsmann på Sea king da han begynte på Befalskolen «for å redde liv». Det ble han ikke. I stedet ble han etter hvert fastlege. Bakgrunnen for hele læringsportal-ideen var at han foreleste sykepleierstudenter.

– Jeg våkna en natt under eksamenskjøret, og tenkte: Det er ikke bra nok. Det holder ikke mål. Jeg skal fortelle om hjertesykdommer på to timer. Det er ikke gode nok rammevilkår.

Han valgte å legge ut forelesningene på nett. Resultatet var at siden krasja. Dette var populært. Utgangspunktet var å treffe målgruppen sykepleiere.

Men det har truffet bredere. Mye bredere. Målet er å gjøre avstanden mellom teori og praksis kortere i helsevesenet.

– Det jeg savnet i dagens helsevesen var dybdekunnskap og at man ikke er på samme kunnskapsplattform. Vi forstår hverandre nesten ikke. Kan vi finne et felles språk og en felles situasjonsforståelse? Her bruker vi den tiden som trengs!

De prøver å legge ut gratis kjernepensum i lydformat.

Hør mer om Sykepleie Pluss sitt univers, Nils Christian sitt favorittorgan, hvordan han mener en god rapport skal gis fra ambulansepersonell, med mer!

Vil du høre mer?