Hopp til hovedinnhold


Ny fast generalsekretær for Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Et samlet styre står bak ansettelsen av Hans Morten Lossius, som har fungert som konstituert generalsekretær siden februar, melder Norsk Luftambulanse

Lossius har jobbet i Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA) siden 2006, og har vært leder for Avdeling for Forskning og Utvikling i SNLA i fire år.
Lang erfaring
Lossius er professor i akuttmedisin og har tidligere arbeidet som avdelingsoverlege ved akuttmottaket i Stavanger og som seksjonsoverlege ved AMK-sentralen på Oslo Universitetssykehus. I tillegg har han arbeidet som luftambulanselege og kommunelege.
Lossius har sittet i styret for stiftelsens heleide datterselskap Norsk Luftambulanse AS, og har dermed god innsikt i den operative delen av organisasjonen.
– Hans Morten Lossius er en ambisiøs leder med unik kompetanse som kjenner organisasjonen og luftambulansetjenesten svært godt. Han er en kunnskapsrik leder som vil utvikle organisasjonen og inspirere de ansatte i arbeidet med å videreutvikle den akuttmedisinske kjeden slik at enda flere liv kan reddes, sier styreleder i SNLA, Knut Oscar Fleten.
SNLAs viktige bidrag
Han peker på at luftambulansetjenesten, som er offentlig finansiert, går inn i en spennende periode: I 2018 går kontrakten på alle landets 12 luftambulansebaser for helikoptre ut, og datterselskapet Norsk Luftambulanse AS skal dermed inn i en krevende anbudsrunde.
Les hele pressemeldingen hos Norsk Luftambulanse