Hopp til hovedinnhold


Ny driver i Drangedal

Med ny ambulanse med firehjulstrekk og topp utstyr, blir livet i Drangedal fortsatt trygt, selv om driveren er ny i bygda.

Med ny ambulanse med firehjulstrekk og topp utstyr, blir livet i Drangedal fortsatt trygt, selv om driveren er ny i bygda.

Les hele saken i Drangedalsposten: Nye krefter rykker ut

Bjørnar Johnsen fra Ulefoss er den nye driveren av ambulansetjenesten i Drangedal fra 1. april.

Han driver fra før Nome ambulanse as, og ambulansen i Drangedal inngår som en del av dette selskapet. Dette betyr ikke at sykebilen forsvinner ut av bygda, den skal fortsatt ha sin base i Mjelkåsen, året gjennom.

Kompetanseheving
De ansatte i ambulansetjenesten som drangedølene kjenner fra før ble med over i det nye selskapet som vant anbudsrunden. Allerede har de vært på kurs. Den nye sykebilen har nemlig hjertekompresjonsmaskin, og det kreves kurs for å bruke den, og dette har de nå gjennomført.

Bjørnar Johnsen er opptatt av at de ansatte skal oppdatere kunnskapen sin og han vil at flest mulig av dem skal bli fagarbeidere i yrket.

- Da jeg begynte for tjue år siden, krevdes bare et førstehjelpskurs, men nå er det en fireårig utdanning, forklarer Johnsen, som allerede har fått ansatte igang med å ta fagbrevet på deltid ved siden av jobben.

- Det skjer stadig noe innen akuttmedisin og derfor er det viktig med faglige oppdateringer og påfyll gjennom året, konstaterer Johnsen.

Stor og standardisert
Ambulansetjenesten i Drangedal utgjør seks årsverk, og i ambulansetjenesten i Nome er det åtte ansatte. Til sammen i selskapet Nome ambulanse blir det dermed 14 årsverk, noe som utgjør en ganske stor bedrift i regionen.

Bjørnar Johnsen har drevet Nome ambulanse siden 1996 og han er dermed ingen novise i bransjen, han er utdannet fagarbeider ambulanse og anestesisykepleier.

Nå satser han i Drangedal med flunka ny ambulanse. I denne er deler av utstyret pakket i bager, slik at det er lett å ta ut av bilen om man trenger det på et ulykkessted, og utstyret er i tillegg standardisert pakket slik at også mannskap i andre ambulanser vet hvor man finner alt utstyret dersom flere er på samme utrykning. Drangedølene går trygge tider i møte.