Hopp til hovedinnhold


Ny base for redningshelikoptertjenesten på Rygge flystasjon

Ny base for redningshelikoptertjenesten på Rygge flystasjon skal nå bygges. Forsvarsbygg undertegnet i går kontrakt med Backe Østfold AS til en verdi på i overkant av 165 millioner kroner. Anlegget skal stå klart til bruk i mai 2020, melder Statsministerens kontor.
– Det er viktig å legge til rette for gode fasiliteter for redningshelikoptertjenesten. Den gjør en viktig innsats for oss alle hver eneste dag, sier justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (FrP).
Forsvarsbygg skal på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet, gjennom prosjektet NAWSARH (Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter), planlegge, bygge og drifte lokasjonene for redningstjenestens nye helikoptre.
– Det skal tilrettelegges for eiendom, bygg og anlegg i forbindelse med at tolv Sea King helikoptre skal skiftes ut med 16 nye redningshelikoptre av typen AW101. Samtlige av de seks nåværende redningsbasene skal oppgraderes i varierende grad, sier Wara videre.
16 nye redningshelikoptre skal leveres til redningstjenesten. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.
De nye basene på Ørland og Sola flystasjoner er allerede oppført. På Sola er det i tillegg bygd et ledelsesbygg for 330-skvadronen. Den nye basen på Banak i Lakselv er snart også ferdigstilt. Basen på Rygge bygges lik de tre som allerede er oppført, med små lokale tilpasninger.
Les hele pressemeldingen hos Statsministerens kontor