Hopp til hovedinnhold


Ny AMK-sentral på St.Olav Hospital

Ny, og teknisk avansert AMK-sentralen er på plass i nytt sykehus.

Ny, og teknisk avansert AMK-sentralen er på plass i nytt sykehus.

– Dette er en framtidsrettet AMK-sentral, der vi er klar til å ta i mot nye løsninger, sier avdelingssjef i AMK-sentralen, Kirsten Mo Haga.

En stor skjerm i sentralen viser ambulanseinngang, helikopterdekk og flåtestyringen som viser hvor ambulansene befinner seg på et stort kart.

– Det er også klargjort for å ta i mot bilder og video fra skadested, sier klinikksjef på klinikk for anestesi og akuttmedisin, Hans Ole Siljehaug.

Større plass
Beredskapsleder Håkon Gammelsæter er godt fornøyd med lokalene de i fremtiden skal håndtere katastrofesituasjoner og beredskap i.

– Det er gode romforhold, og vi har en teknisk plattform å jobbe ut fra som vi er veldig fornøyde med, sier Gammelsæter.

AMK-sentralen på St. Olav mottar rundt 18 000 henvendelser til 113 hvert år, og til sammen har de 80 000 henvendelser i året.

Sentralen er reell reserve AMK for Namsos og Ålesund, og har god plass til håndtering av katastrofesituasjoner og opplæring av nye medarbeidere. Selve operatørrommet er på 74 kvadratmeter, mens AMK-sentralen samlet er på 184 kvadratmeter i tillegg til fellesarealer.

– Operatørene er godt fornøyd med større arbeidsplass og mindre støy, sier seksjonsleder i AMK, Grete Hepsø.

Les hele saken på nettsidene til St.Olavs Hospital