Hopp til hovedinnhold


Ny ambulansestasjon på Trofors: – En drømmestasjon

Den 1. mars flyttet ambulansetjenesten på Trofors inn i et helt nytt bygg forprehospital enhet. De ansatte er veldig fornøyde med lokalene, melder Helgelendingen (krever innlogging).

Etter innflyttingen har de brukt tid på å bli kjent med lokalene, få på plass ting og hyllesystemer. Noen skap mangler fortsatt, men ambulansearbeiderne har begynt å bo seg til på den nye stasjonen.

– Med nye krav er dette den eneste stasjonen på Helgeland som er godkjent, sier Odd Arne Stabbforsmo.

Han viser til krav om ren og skitten sone, som er løst på Trofors ved at menn og kvinner har to garderober hver, en for ren sone, og en for skitten sone. Dermed kan de ansatte gå fra oppdrag med potensiell smittefare, gjennom garderobe for å få av seg skitne klær, og dusje før de går over i ren sone.

Dette er bare en av flere positive endringer fra den gamle stasjonen, som de ansatte er fornøyd med.

– Vi merker også at det er veldig godt at det er egne bad på rommene her, tilføyer Berit Kroken.

Drøm

Det er tre rom eller hybler på huset, to til de som er på vakt, og ett ekstra som brukes til eventuell lærling, eller til ansatte som har lang reisevei og vil komme litt i forkant av kurs eller arbeid. Nå har de ansatte på ambulansestasjonen på Trofors turnus med to døgn på, og ett døgn av. Så er det arbeid hver fjerde helg.

– Vi har en drømmeturnus, og nå har vi fått en drømmestasjon. Her synes jeg det er flott at vi får være for oss selv på rommene. Her kan vi lese på kursmateriell eller noe annet. Og om naboen spiller trekkspill, hører jeg det nesten ikke på grunn av isoleringen, spøker Marit Fagerbakk, og forteller at det allerede er testet.

Ordfører Bjørn Ivar Lamo opplyste da at en avtale med Helse Nord på 20 år sikrer ambulansestasjon på Trofors også i framtida. I år er det 20 år siden ambulansen ble etablert på Trofors. Noen veteraner er med fra da, men alle er glad for nytt bygg og tar det som nok et tegn på at denne stasjonen består.

– Vi føler oss ganske trygge nå. Det er absolutt behov for stasjonen her, sier Fagerbakk.

Ambulansetjenesten samarbeider også tett med Grane brann og redning.

– Vi har et samarbeid mange kan drømme om. De er ofte der først og er veldig flinke, sier Kroken.

I nye lokaler er ambulansen og brannstasjonen enda nærmere enn før, og nesten vegg i vegg.

Les mer om saken hos Helgelendingen (krever innlogging)