Hopp til hovedinnhold


Ny ambulansestasjon invadert av uønskede gjester

Det var frykt for musepest etter at den nesten nye ambulansestasjonen i Kjøpsvik ble invadert av mus, melder Avisa Nordland.
Museinvasjonen ble oppdaget på nyttårsaften da ambulansearbeider Jørn Framvik og kollega Truls Seines kom på jobb.
– Vi kjente at det luktet litt rart, men var ikke klar over hva som var problemet før vi lukket opp døra til skapet der matsøppelet befant seg. Da sprang en mus ut av søppelet, forteller Framvik til AN.

Motbydelig

Det viste seg raskt at det hadde vært mus mange steder i lokalene. Det var mye skitt og muselort under blant annet komfyren, bak en mikrobølgeovn, samt i skuffer og skap som ikke var så mye brukt. Også flere andre steder på ambulansestasjonen ble det funnet spor etter mus.
– Situasjonen var nokså motbydelig. Vi fikk tilbud fra våre overordnede om å ta inn på hotellet i Kjøpsvik, men valgte å ordne opp selv, sier Framvik.
Av en kollega fikk han og Truls Seines låne to musefeller og fanget seks mus i løpet av bare fire timer. De vasket og ryddet også der det hadde oppholdt seg mus.
– Da luktet det sterkt, og lysten på å spise kalkun på nyttårsaften, forsvant fullstendig, forteller Jørn Framvik.

Nyresvikt

Knut-Bjørnar Mellem, seksjonsleder for ambulansetjenesten ved Universitetssykehuset Nord-Norge reagerte raskt og tok kontakt med Tysfjord kommune da han ble kjent med problemet. Han betegnet situasjonen som meget betenkelig og krevde at den umiddelbart måtte bringes under kontroll.
Les mer om saken hos Avisa Nordland