Hopp til hovedinnhold


Ny ambulansehelikopterbase blir lagt til Evenes

Det fremgår fra Helse Nord at prosessen tok nærmere to timer med diskusjon i styret, før det ble flertall for at Midtre Hålogaland sitt ambulansehelikopter skal ha base på Evenes. Vedtaket ble gjort med 7 mot 3 stemmer, ifølge Salangen-Nyheter.
Les også meninger fra Bladet Vesterålen: Styrets tunge ansvar
Tidligere: Helikoptervedtak på forskudd?, UNN og NLSH uenige om basevalg, Helikopter i pose og sekk– Krangel om base kan sette liv i fare og Hit vil UNN-styret ha ambulansehelikopteret
Lokaliseringen var vanskelig, da valgene stod mellom Evenes og Stokmarknes lufthavn.
Ordfører i Salangen, og regionrådsleder Ivar Prestbakmo er svært fornøyd med avgjørelsen.
–  Som leder i Sør-Troms Regionråd og ordfører i Salangen, er undertegnede svært godt fornøyd med at styret i Helse Nord har besluttet at det skal etableres en base for ambulansehelikopter på Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Dette betyr en betydelig forbedring av ambulansehelikopterberedskapen for 120.000 mennesker i Midtre Hålogaland, sier Prestbakmo til nettavisen.
Prosess
Som tidligere skrevet har Sør-Troms Regionråd siden 2010 jobbet aktivt og målbevisst for å få gjennomslag for etablering av en ambulansehelikopterbase på Evenes. Dette slik at befolkningen i Sør-Troms, deler av Midt-Troms, Ofoten, Vesterålen og Lofoten skulle få en akseptabel helikopterdekning på linje med de fleste andre områdene i landet. I dag er det lokalisert ambulansehelikopter i Bodø og Tromsø.
Les mer om saken hos Salangen-Nyheter