Hopp til hovedinnhold
Snuten på legehelikopter. Foto: Therese B. Kirkesæther


Norsk Luftambulanse vurderer å kjøpe Lufttransport

Norsk Luftambulanse kan komme til å kjøpe Lufttransport, skriver TV2 Nyhetene.


Les også: Duket for heftig anbudsrunde i 2015 og Luftambulansetjenesten kan bli statlig eiendom
Norsk Luftambulanse bekrefter overfor TV 2 at de vurderer å kjøpe sin konkurrent Lufttransport.
Blir handelen gjennomført får den private stiftelsen med over 700.000 medlemmer kontroll over all luftambulansevirksomhet i landet.
De drifter samtlige ambulansefly i landet, og i tillegg operere Lufttransport legehelikopterbasene i Ålesund, Brønnøysund og i Tromsø.
- Jeg kan bekrefte at Stiftelsen Norsk Luftambulanse har vært, og er i en prosess hvor vi vurderer om det kan være hensiktsmessig for oss å kjøpe den del av Lufttransport som handler om luftambulanseaktiviteten, sier Erik Kreyberg Normann, generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.
Luftambulansetjenesten finansieres av helseforetakene, med Helse Nord som største bruker. Helseforetaket frykter konsekvensene av et oppkjøp.
- For å være sikker på at vi får rett kvalitet til en god pris så er vi helt avhengig av konkurranse i dette markedet, og en eventuell oppkjøpssituasjon vil jo selvfølgelig kunne svekke den konkurransen, sier Hilde Rolandsen, eierdirektør i Helse Nord.

– Frykter ikke monopol

Helse- og omsorgsministeren har ingen monopolfrykt. Han tror et anbud på nærmere en milliard kroner i året over en tiårsperiode vil friste utenlandske aktører.
- Det er jo et stort anbud som det og vil være et internasjonalt marked for, som det er for helikoptertjenester. Jeg ser ikke for meg at vi vil komme i en monopolsituasjon, sier Bent Høie.
Les mer om saken hos TV2