Hopp til hovedinnhold


Nominert til Årets modigste kvinne av Tara

Etter Viking Sky-aksjonen: Karen Segtnan jobber som fartøysjef ved Luftforsvarets 330-skvadron på Ørlandet og er helikopterpilot på Sea King.
I mars var hun med og ledet det dramatiske redningsarbeidet i full storm da cruiseskipet Viking Sky fikk motorstans og var i ferd med å grunnstøtte, med nesten 1400 passasjerer om bord. Ingen menneskeliv gikk tapt, og redningsoperasjonen er blitt kalt den største og mest vellykkede i moderne tid.
Mye av æren har tilfalt Karen og de andre luftbårne ressursene den dagen.
Det var fem finalister til Årets modigste kvinne og Astrid Gunnestads minnepris.
Mona Anita Espedal fra Sandnes og Jørpeland var den som i helgen kåret til Årets modigste kvinne 2019 av ukebladet Taras jury.
Mona Anitas historie ble først kjent gjennom NRK Brennpunkt-dokumentaren «En søsters kamp» der hun fortalte om en barndom med omsorgssvikt, vold og tortur. Det tok 75 bekymringsmeldinger til barnevernet fordelt på sju år før de til slutt grep inn. Hun har kjempet for erstatning for både sin egen ødelagte barndom, de 16 søsknenes og andre voldsutsatte barn som er sviktet av samfunnet.
Juryen har bestått av skuespiller Mari Maurstad, direktør og tidligere statsråd Karita Bekkemellem, Taras sjefredaktør Torunn Pettersen og Tara-journalist Lisbeth Skøelv.
Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad