Hopp til hovedinnhold


Nødsentral glemte oppkall fra forulykket

Danmark: I 42 timer lå en 41-årig parkinsonpasient hjelpeløs etter å ha veltet på sykkelen. Umiddelbart etter ulykken hadde han ringt 112 og snakket med en operatør på politiets nødmeldesentral i Slagelse, melder Beredskabsinfo.
Operatøren hadde vanskelig for å forstå 41-åringen, og kunne ikke se akkurat hvor han befant seg. Derfor ble han bedt om å bryte samtalen og i stedet ringe opp fra en 112-app, som kan angi en presis posisjon.
Men i mellomtiden gikk telefonen hans tom for strøm. Dermed fikk han ikke ringt igjen - og på nødmeldesentralen ble oppkallet glemt. Først etter 42 timer ble han funnet av en politihund etter å ha blitt meldt savnet.
Da han ble meldt savnet fredag, ble det iverksatt en større leteaksjon med helikopter, polithunder og Beredskapstroppen. Man fryktet at han kunne ha falt og lå hjelpeløs.
Først lørdag kveld ble politiet oppmerksom på at 41-åringen faktisk hadde ringt 112 fredag ettermiddag.
De gikk i gang med å undersøke 112-oppkallet. På opptaket kunne man høre en ambulanse i bakgrunnen. Det gjorde det mulig å stedfeste innringeren til Gullestrup ved Herning. Dermed ble leteaksjonen konsentrert i det området.
Søndag morgen ble 41-åringen funnet. Han var dehydrert og kald, men i live. Han ble innlagt på sykehuset og har det etter forholdene bra.
På nødmeldesentralen i Slagelse beklager man hendelsen.
Les mer om saken hos Beredskabsinfo