Hopp til hovedinnhold


Nødnettplaner i 20 år

I 2015 skal endelig det nye og landsdekkende nødnettet stå ferdig utbygd. Det er 20 år etter at Helsetilsynet etterlyste det. Nå murrer stormutsatte politikere over at det går så sakte.

I 2015 skal endelig det nye og landsdekkende nødnettet stå ferdig utbygd. Det er 20 år etter at Helsetilsynet etterlyste det. Nå murrer stormutsatte politikere over at det går så sakte, skriver Nationen.

Stortinget har vedtatt at et landsdekkende nødnett skal være på plass om fire år, men nå har ekstremuværet på Vestlandet fått flere rødgrønne politikere til å mene at det går for sakte, skriver VG.

— Dette er ikke bra nok. Dette skulle vært på plass mye tidligere, sier Jenny Klinge (Sp), som kommer fra Surnadal i Møre og Romsdal.

Hun mener at det kraftige uværet viser at det haster med å få på plass både nødnettet og et mer robust telesamband.

Arbeiderpartiets Else-May Botten fra Molde etterlyser en plan B fra myndighetene. Hun opplevde selv å være helt isolert uten strøm, nettilgang og telefonforbindelse i romjulen.

— Vi bør ta ansvar for at samfunnet har en reserveløsning som fungerer, sier hun, og konstaterer at en slik plan B ikke finnes i dag.

Også Botten støtter kravet om å få på plass nødnettet raskere, og vinner gehør for dette hos stortingsrepresentant Tor Bremer (Ap) i Hafslo og Ingrid Hegge (Ap) i Høyanger.

Seniorrådgiver Gunnel Helmers i Direktoratet for nødkommunikasjon mener imidlertid at et slikt krav er urealistisk.

Les mer om saken i Nationen