Hopp til hovedinnhold


Nødnettet vurderer ordinært mobilnett til datatrafikk

Bergen (NTB): Til tross for en pris på 6 milliarder er ikke det digitale nødnettet bygget for normal datatrafikk. Nå skal de vanlige mobilnettene tas i bruk, ifølge Adressa.
Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) vurderer å bruke nettene til kommersielle tilbydere – som Netcom og Telenor – til datatrafikk. På den måten skal også politi, brannvesen og helsevesen få kunne bruke tunge, datakrevende tjenester som video når det smeller.
– I Norge har vi dratt teknologien til nødnettet så langt som det er mulig. Så må vi se om vi kan supplere med mer data. Da er det ikke så mye valg, du må lene deg på de kommersielle mobilnettene, sier Tor Helge Lyngstøl, direktør for nødnettet, til Bergens Tidende.
Meningen er at nettene til Telenor og NetCom skal supplere nødnettet på datatrafikk, mens all tale og det mest kritiske av datatrafikken skal gå på det vanlige nødnettet.
– Nødnettet er utmerket til det er laget til, nemlig tale. På data er det derimot interessant å bruke de kommersielle, sier Lyngstøl.
Les mer om saken hos Adressa