Hopp til hovedinnhold


Nødnett nominert til internasjonal TETRA-pris

Nødnett er nominert som en av finalistene i den prestisjetunge kategorien «Best Use of TETRA for public» til International TETRA Awards 2015, skriver Direktoratet for nødkommuniksjon.
Nødnett er nominert i samme klasse som TETRA-nett i Wales, Belgia, Peru og Finland. I denne klassen ser juryen etter en vinner som utmerker seg innen nød- og beredskapsarbeid.
Juryen ser blant annet på håndfaste bevis på hvordan kandidatene har skapt nye og bedre arbeidsmetoder og hvordan kandidatene utnytter alle mulighetene innen TETRA-teknologien for eksempel når det gjelder skalerbarhet, interoperabilitet, effektiv bruk av båndbredde og viktigst av alt: pålitelighet.
– Det er en fantastisk prestasjon å bli nominert som en av finalistene, da det har vært rekordmange nominasjoner i år, heter det i et brev fra priskomitéen.

Et av verdens mest innovative TETRA-nett

Nødnett ble i nominasjonen beskrevet som et av de nyeste, mest utfordrende og innovative TETRA-baserte nettene for sikkerhet og beredskap i verden.
Også tre andre norsk bidrag er finalerundene, i andre kategorier (Oslo Lufthavn, TEDS og Green Power Solutions). International TETRA Awards 2015 vil bli avholdt på Landmark Hotel i London 5 mars.
Les hele pressemeldingen hos DNK