Hopp til hovedinnhold


– Nødnett bare en unnskyldning

Nabo mener nødnettet brukes som unnskyldning for å føre opp basestasjoner for kommersielle mobiloperatører, melder NRK Østafjells.
Tidligere i sommer vedtok planutvalget i Larvik kommune at de ikke ønsker en ny mast på Doktorfjellet av hensyn til natur- og brukerinteresser.
Motorola Solutions, Mobile Norway og Norkring AS via Rambøll har nå klaget på dette vedtaket.
Nabo til Doktorfjellet, Svein Erik Eriksen, mener nødnettet brukes som unnskyldning for å føre opp basestasjoner for kommersielle mobiloperatører. Han ser absolutt behovet for nødnett, men mener det brukes som forhandlingskort.
– Selvfølgelig ser vi behovet for nødnett, men i denne saken brukes nødnettet som en unnskylding for at man skal sette opp flere basestasjoner for flere kommersielle aktører, sier Eriksen.

Aviser påstand

Både Mobile Norway og Nordkring AS aviser at nødnettet brukes som unnskyldning.
– Ingen er tjent med at ett hvert nett har hver sine master, sier Jørgen Thaule i Nordkring.
Advokat Siri A. Andersen i Mobile Norway sier at det er et samlet Storting og flere regjeringer etter hverandre som har hatt som mål at det skal bygges et tredje nasjonalt mobilnett i Norge. Hun mener at det er i samfunnets interesse at ulike aktører som trenger utplassering av sendere for elektronisk kommunikasjon samlokaliseres i færrest mulig master.
Les mer om saken hos NRK