Hopp til hovedinnhold


Nektet yrkesskadeerstatning

Tidligere ambulansearbeider Erik Schjenken gikk til søksmål mot forsikringsselskapet Gjensidige for å få yrkesskadeerstatning, men tapte i Oslo tingrett.

Tidligere ambulansearbeider Erik Schjenken gikk til søksmål mot forsikringsselskapet Gjensidige for å få yrkesskadeerstatning, men tapte i Oslo tingrett, skriver NRK.

Nå vurderer han å anke dommen.

Schjenken, som ble landskjent som en av de to ambulansearbeiderne i Ali Farah-saken i 2007, har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse i form av et medieoffersyndrom etter medieomtalen han ble utsatt for i forbindelse med Ali Farah-saken. Nav har godkjent plagene som en yrkesskade.

Vurderer anke

Oslo tingrett konkluderer i dommen mot arbeidsgiverens forsikringsselskap Gjensidige med at Schjenkens sykdomstilfelle har likheter med en massiv mobbe- eller trakasseringsituasjon, og mener dette derfor faller utenfor yrkesskadeordningen.

– Jeg er skuffet over dommen og mener den er feil. Ut over dette har jeg ingen kommentarer før jeg har studert dommen nærmere, sier Schjenkens advokat Per Erik Bergsjø. Han sier de vil vurdere å anke dommen.

Les mer om saken hos NRK