Hopp til hovedinnhold


Nasjonal redningsøvelse i Vestfjorddalen

Lørdag toppet det seg med stor helikopteraktivitet, og rundt 150 personer i sving.

– Det blir mange grønnkledde personer her i helga og stor helikopteraktivitet. Ingen grunn til å bli urolige. Vi trenger øvelser som dette, sier Jakob S. Fink, som til daglig driver overnattingsbedriften Oldschool Hostel på Dale til Telemarksavisa (krever innlogging)..

Han er også med i Langfjella Alpine Redningsgruppe som sammen med beredskapsfolk fra hele Norge holder øvelse på Rjukan. Hit kommer tilsvarende redningsteam fra Langfjella, Tromsø, Bodø, Svolvær, Sunnmøre, Romsdal, Nord-Gudbrandsdal, Hordaland, Rogaland og Jostedalen. De er igjen organisert i Norske Alpine Redningsgrupper (NARG).

Rundt 70 «nargere» vil komme – i sine signalgrønne jakker. Alt i alt vil rundt 150 personer delta på Rjukan i disse dagene. Innsatsledere fra politiet i Sør-Øst politidistrikt er med. Brann Tauredningsgruppe i Tinn og Notodden, også kalt SAR-gruppa, vil også få kjørt seg.

Norske alpine redningsgrupper holder slike øvelser hvert år.

– I fjor ble det holdt en tilsvarende øvelse ved Sognefjellshytta. Jeg er usikker på når det sist ble holdt noe slikt på Rjukan, men det er lenge siden, sier Fink.

Øvelsen vil bli ledet av Hovedredningssentralen (HRS) på Sola. Et Sea King helikopter og et helikopter fra Norsk Luftambulanse vil delta på ulike scenarioer.