Hopp til hovedinnhold


Naboer fortviler over ambulansehelikopteret som lander rett utenfor stua

I over et år har både teknisk etat og politikerne i Lyngen grublet over hvor helikopteret skal lande når pasienter som trenger hjelp på Lyngseidet skal hentes, ifølge Nordlys.

Fortsatt leter de etter ei løsning.

Nærmeste nabo

Det var i fjor sommer ekteparet Eilin og Bernt Isaksen krevde at landingsplassen like ved huset deres ble fjernet. De mente at ei landing ved huset og lekeplassen til Eidebakken skole kunne innebære en fare for både deres og andre barn. I tillegg ble både verandaen og stua fylt med sand og småstein.

– Hele huset rister når helikopteret lander like ved, sa Eilin til Nordlys, etter å ha skrevet brev til kommunen og klaget.

– Nå er landingsplassen flyttet et par hundre meter fra vårt hus, og det er vi fornøyd med, sier Bernt Isaksen til Nordlys. Men han er ikke like sikker på om huseieren som har fått landingsplassen som som nærmeste nabo er like fornøyd.

– Vi har pekt på 4-6 forskjellige alternativer for en landingsplass for helikopter på Lyngseidet, sier Viggo Jørn Dale, leder av teknisk sektor i Lyngen. Han innrømmer at arbeidet med planen har stoppet litt opp på grunn av arbeidet med andre saker.
Les mer om saken hos Nordlys