Hopp til hovedinnhold


Nå kommer «Über-legene»

Hvorfor er det den syke som skal flytte på seg, og ikke den friske legen? spør Dagbladet.
- Hjemmebesøk er jo ikke noe nytt. På de små stedene er vi vant til det. Selv er jeg vokst opp med dette på Ski, sier Raman Bhatnagar, medgründer og styreleder i Hjemmelegene til Finansavisen, og fortsetter:
- Nå er ikke lenger hjemmebesøk en prioritert oppgave. Ideen fikk jeg og min kamerat André Bregård for ti år siden, og etter at vi selv fikk barn, ble vi enda sikrere på at det er behov for en slik tjeneste. Men en idé som ikke er unik må ha et bra team med flinke folk. Derfor ble ikke selskapet stiftet før høsten 2014.

Gründergjeng

Teamet Bhatnagar, sivilingeniøren som til daglig er strategidirektør i Lindorffgruppen og tidligere adm. direktør i Cxense ASA sikter til, har en bred erfaringsbakgrunn. Bregård er lege og har vært konsulent for McKinsey. En annen tidligere McKinsey-konsulent som er med, er siviløkonomen Vegard Vik, medgründer av Kolonial.no. Christian Hager er medgründer av Nabobil. Sistemann i teamet er Mathias Hovet, sammen med sitt designmiljø i Heydays, som han er medgründer og byråleder i.
Hjemmelegenes daglige leder er Nicolai Skarsgård. Han er lege med erfaring innen akuttmedisin, urologi og generell kirurgi. Han har også vært prosjektleder i The Boston Consulting Group og har erfaring fra samarbeid med store sykehus i Norden, USA og India.
Det utføres over 14 millioner fastlegekonsultasjoner i Norge hvert år.
Bhatnagar understreker at Hjemmelegene ikke er en konkurrent til fastlegene, som i snitt har over fem dagers ventetid på landsbasis, men et alternativ.
- Hvis du heller vil ha legen hjem, får du det.

Barn behandles gratis fram til november

Prisen per konsultasjon, som er inntil 25 minutter uavhengig av kjøretid og hva du trenger av eventuelle medisiner og annet utstyr, er 1 290 kroner.
Les mer om saken hos Dagbladet