Hopp til hovedinnhold


Nå kommer det nye ambulansehelikoptre i hele landet

Fredag 6. april 2018 ble det første av 15 nye ambulansehelikoptre satt i drift på luftambulansetjenestens base på Ål i Hallingdal, melder Luftambulansetjenesten HF i en pressemelding

Norge er først i verden til å ta i bruk det nye avanserte H135 T3H helikopteret fra Airbus i sivil luftfart
Det har større løfteevne, kan fly lengre og vil ha større gjennomføringsevne i dårlig vær, enn det ti år gamle helikoptret det erstatter.
I løpet av vår og sommer skal alle landets 12 baser ha på plass nye ambulansehelikoptre. Arendal, Bergen og Trondheim får større maskiner av typen Airbus H145T2 med lengre rekkevidde og større medisinsk kapasitet. Det blir flere reservehelikoptre, økt bemanning og det opprettes bakvakt som gjør tjenesten mer robust.
- Alle våre nye helikoptre betyr økt sikkerhet for mannskap og pasienter under flygning, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell.
Fra 1. juni 2018 skal alle helikoptrene til luftambulansetjenesten flys og vedlikeholdes av Norsk Luftambulanse AS.
– Dette er en stor dag for luftambulansetjenesten i Norge, sier administrerende direktør i Norsk Luftambulanse, Rune Midtgaard, til NRK.
– Helikopteret har også en mer dynamisk og moderne innredet kabin og den medisinske innredningen er forbedret, med blant annet ny båreplattform og båre, samt forbedrete lysforhold. Det blir generelt en bedre arbeidsplass for det medisinske personellet, sier Midtgaard.
Les mer om saken hos Luftambulansetjenesten HF