Hopp til hovedinnhold
Thomas Berg Green, daglig leder i Norsk Førstehjelptsråd til venstre i bildet, Petter Stordalen, som er største eier av selskapet Fidl, og Kristian Hauan, medgründer og daglig leder i Fidl. Foto: Espen Solli


Nå kan du lære førstehjelp ved hjelp av moderne spillteknologi

Det er utfordrende å nå ut med førstehjelpskunnskap til befolkningen. Et nytt førstehjelpsspill skal gjøre det enklere for folk flest å lære seg grunnleggende førstehjelp.

Du har sikkert deltatt på førstehjelpskurs, enten i regi av arbeidsplassen din eller som en del av trafikkopplæringen. En instruktør forteller deg hvordan du skal gjøre hjerte- og lungeredning på dukken foran deg.

Det hele er ganske teknisk, 30 kompresjoner. og to innblåsninger. Dypden på kompresjonen skal være 5-6 cm hos voksne. Men hvor mye er egentlig det? Og etterpå skal man lære å legge hverandre i sideleie.

For oss som ikke er ambulansearbeidere eller helsepersonell kan dette være ganske komplisert .

Enklere for folk flest

I disse dager har Norsk Førstehjelpsråd i samarbeid med det nyoppstartede selskapet Fidl, lansert en helt ny måte å ta førstehjelpskurs på. Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry er hovedeier av selskapet.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.