Hopp til hovedinnhold


Nå har også ambulansebåten fått bryskompresjonsmaskin

Ambulansestasjonen på Dønna er Helgelandssykehusets første med brystkompresjonsmaskiner i både bil og båt, melder Helgelands Blad.

Les også pressemeldingen til Helgelandssykehuset
Helgelands Blad har tidligere skrevet om innsamlingsaksjonen som ga ambulansestasjonen på Dønna en såkalt Lucas-maskin – et brystkompresjonssystem som brukes på pasienter med hjertestans.

Frigjør hender

Maskinen, som gir pasienten hjertekompresjoner, og dermed frigjør et par hender hos ambulansearbeiderne, har de kunnet ha med seg på oppdrag, men målet har hele tida vært å få en til.
– En er for lite. Slik som det er nå, så må vi flytte den med oss mellom ambulansen og ambulansebåten. Det er upraktisk og tungvint, da det allerede er mye å tenke på når alarmen går, sa ambulansearbeider Knut Solfjeld til Helgelands Blad i reportasjen fra februar i år.

Maskin nummer to

Nå melder Helgelandssykehuset at maskin nummer to er på plass i ambulansebåten «Eyr Ytterholmen», som er stasjonert på Dønna.
– Det er et fantastisk verktøy i AHLR-situasjoner, sier paramedic Trond Konradsen i ei pressemelding fra sykehuset.
Han jobber på ambulansestasjonen på Dønna.
– Vi er kjempefornøyd med at ambulansebåten nå også er utstyrt med Lucas. Spesielt er den viktig da vi er kun er ambulansepersonell + matros som skal håndtere AHLR-situasjoner alene, forklarer han.
Les mer om saken hos Helgelands Blad