Hopp til hovedinnhold


Nå har Nord-Trøndelag nytt nødnett

Sykepleier Marianne Moen Langås ved AMK-sentralen det nye digitale nødnettet for aller første gang, idet Trønder-Avisa er innom.

Helse Nord-Trøndelag HF tok i bruk det nye nødnettet torsdag 28. mai, et nett som blant annet skal styrke samarbeidet mellom de ulike nødetatene, ifølge Trønder-Avisa. Samtidig skal det gi bedre kvalitet på meldinger og samband og innebærer langt bedre dekning enn tidligere.
Det skal gi pasienter større sikkerhet når uhellet er ute.
– Det betyr at det er mulig å ta raskere avgjørelser. AMK-sentralen, alle ambulansene, legevakter og lege i vakt tar nå i bruk nødnettet, som er ei nødvendig erstatning av et 20 år gammelt radionettsystem, sier Per Arne Lynum, som har vært prosjektleder for innføringen av det digitale nødnettet i Helse Nord-Trøndelag.
Arbeidet har pågått siden i fjor vår. De siste månedene har over 500 helsepersoner fått opplæring i bruk av nødnettet.
– Nå er nettet stresstestet, og det virker fantastisk bra, sier Lynum, og legger til at publikum fortsatt skal bruke de samme nødnumrene som tidligere, 110, 112 og 113.

Norgeshistoriens største

Innføring av det nye nasjonale nødnettet er betegnet som norgeshistoriens største IKT-prosjekt. Og da fylkets helseforetak tok i bruk nettet i går, betyr det at hele det regionale helseforetaket i Midt-Norge er koblet opp på det nye nødnettet.
– At vi kan åpne nettet i Nord-Trøndelag nå, er godt for det nasjonale prosjektet, sier Rune Arnesen i Helsedirektoratet, som var til stede på den offisielle åpningen i går.
– Nasjonalt ligger vi litt bak tidsplanen, men det tar vi igjen. Helse Midt-Norge RHF er det første regionale helseforetaket der alle er med, sier Arnesen.
Den nasjonale utbyggingen av selve nettet skal være ferdig i løpet av året.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa