Hopp til hovedinnhold


Nå er legemiddelsjekklisten elektronisk

Legemiddelverkets sjekkliste for legemiddelgjennomgang er nå kommet i elektronisk versjon med søkbare tabeller, skriver Dagens Medisin.
I august i fjor lanserte Legemiddelverket Sjekkliste for legemiddelgjennomgang i papirversjon. Nå foreligger også en nettutgave med søkbare tabeller som kan vise lister over alle produkter innen kategoriene risikable og uhensiktsmessige legemidler.
Den elektroniske versjonen er utarbeidet i et samarbeid mellom Legemiddelverket, Kunnskapssenteret og Felleskatalogen og ble nylig lansert på eHelse2015-konferansen.
Ett skritt videre
– Dette er en gladnyhet for pasientsikkerhetsarbeidet og et viktig skritt på veien videre mot integrert beslutningsstøtte. Samtidig er det et godt eksempel på et fruktbart og pragmatisk samarbeid mellom legemiddelindustrien og legemiddelmyndighetene, sier overlege Morten Finckenhagen i Legemiddelverket til Dagens Medisin.
Han har vært pådriver for sjekklisten.
– Men det er ikke mulig å søke på enkeltmedikamenter i denne løsningen?
– Nei, det er riktig. Vi tenker oss dette som neste trinn i utviklingen etter modell av www.interaksjoner.no. Ved å skrive inn pasientens legemidler i en slik elektronisk modul, vil legen kunne få varsler om risikable og uhensiktsmessige legemidler. Det endelige målet er at disse funksjonene igjen integreres i elektronisk pasientjournal og e-resept – hvor dette allerede er gjort med interaksjoner – slik at advarslene kan synliggjøres når legemiddellisten er oppdatert og samstemt, svarer Finckenhagen.
Les mer om saken hos Dagens Medisin