Hopp til hovedinnhold


Myndighetene kritisk till ambulanse utendørs

SVERIGE: Arbetsmiljöverket anser at det blir vanskelig å holde utrykningstiden på 90 sekunder om ambulansen i Bromölla står utendørs. Nå overveier myndighetene å gi forelegg og bøter til Falck, skriver Kristianstadsbladet.
I omtrent halvannen måned tilbake er en stasjon stasjonert ved behandlingssentralen i Bromölla, da en dagambulanse i Falcks regi er flyttet fra Kristianstad til Bromölla.
Vårdförbundet Skåne har kritisert valget av sted, et område med skoler, men først og fremst at ambulansen skal stå utendørs året rundt. Den 9. september gjorde Arbetsmiljöverket en inspeksjon og man har kommet fram til at det finnes feil og mangler med virksomheten.
Myndighetene vurderer det ikke slik at risiki innebærer akutt fare for liv og helse, men at det kan bli det. Blant annet løfter man fram at utrykningstiden på 90 sekunder ikke kommer til å bli overholdt på grunn av «kjøretøyets plassering, manglende plass og rutiner for å kjøretøyets vedlikeholdt og rengjøring.»
Arbetsmiljöverket anser videre at risiko med glattis og problemer med å åpne og stenge dører, samt å starte bilen vinterstid kan forårsaken stress og uro hos personellet. Dessuten stiller man spørsmål ved om medisiner klarer vekslingen i temperaturer om bilen står ute.
Les mer om saken hos Kristianstadsbladet