Hopp til hovedinnhold


Motorvansker stoppet Sea King-utrykning

Sea King-helikopteret på redningsberedskap på Sola måtte mandag melde pass til et større ambulanseoppdrag på Europavei 134 ved Haukeli-tunnelen fordi helikoptermotorene nektet å starte.

Sea King-helikopteret på redningsberedskap på Sola måtte mandag melde pass til et større ambulanseoppdrag på Europavei 134 ved Haukeli-tunnelen fordi helikoptermotorene nektet å starte, skriver Stavanger Aftenblad.

I det aktuelle tilfellet mandag skjedde motorstansen samtidig som reservehelikoptret sto til vedlikehold og ikke kunne brukes.

- For Hovedredningssentralen er dette en situasjon vi har sterkt fokus på. Teknikk kan svikte og ikke minst når materiellet eldres som på de nær 40 år gamle Sea King-helikoptrene, fortsetter Øversveen.

Avdelingsdirektøren sier at selv om helikoptrene er gamle skal de fortsatt være i drift i norsk redningstjeneste i mange år framover. Å ha kontroll på mulige tekniske problemer blir en stor utfordring i årene framover.

Reservedeler måtte erstatte de ødelagte motordelene. Arbeidet tok en halv time.

Deretter kunne Sea King-maskinen lette med kurs for Haukeli-tunnelen. I mellomtiden var det kommet to-tre ambulanser til ulykkesstedet.

Også Norsk Luftambulanse fra Bergen hadde nådd fram til de skadde. Redningshelikoptret fra Sola ble derfor bedt om å gjøre vendereis.

Les mer om saken i Stavanger Aftenblad