Hopp til hovedinnhold
Studenter på NTNU som studerer nasjonal paramedic ble skuffet da de ble kjent med forslaget til overgangsordning til paramedisinere. Foto: Privat.
Studenter på NTNU som studerer nasjonal paramedic ble skuffet da de ble kjent med forslaget til overgangsordning til paramedisinere. Foto: Privat.


Mer enn 200 høringssvar - én gruppe blir ekstra godt hørt

Høringssvarene til overgangsordningen for å godkjennes som paramedisinere er ganske så entydig. Her noen av de viktigste høringssvarene, og ikke alle er helt enige. Noen ønsker å inkludere flere. Andre er mer motstandere av en slik overgangsordning.

I skrivende stund er det 229 høringssvar-brev som er registrert innsendt. I januar ble det kjent at Helse og omsorgsdepartementet sendte til høring en overgangsordning som gir rett til autorisasjon som paramedisinere. Denne gjaldt for ambulansearbeidere og sykepleiere med videreutdanning innenfor paramedisin. Men mange falt utenfor det opprinnelige forslaget. Blant dem var de siste studentkullene som tar Nasjonal Paramedic-utdannning (NPU) ved NTNU. En stor andel av disse er høringssvar som er kommet inn mener at de siste som også har tatt denne utdanningen må inkluderes.

Ole Andreas Teie, Petter Hellerud, Kristian Albertsen og Odd Ivar Jeppesen som har stått i spissen for NPU-kullene sier til Ambulanseforum at de er fornøyd med at det har kommet inn så mange høringssvar.

– Nå har fagforeninger, helseforetak og fagfolk talt. Talen er ganske klar, og når det har kommet inn så mange høringssvar med svært like argumentasjoner og samstemte meninger om endring vil det være rart om ikke departementet lytter til svarene og gjør en endring på dagens høringsnotat, sier de til Ambulanseforum.

– Om det nå ikke blir endringer, hva er da vitsen med en høringsrunde, spør de retorisk.

Ekskluderende

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.