Hopp til hovedinnhold


Mens politiet øker innsatsen mot rusmiljøet, går overdosealarmen

Mens politiet fortalte pressen om økt innsats for å strupe rusmiljøet i Nygårdsparken, rykket ambulansen ut til en overdose i Botanisk hage på Nygårdshøyden, melder Bergens Tidende.
Tirsdag var det møte i politirådet. Der møtte blant andre byrådsleder Monica Mæland og stasjonssjef Olav Valland ved Bergen sentrum politistasjon.
På møtet la han frem statistikk som viser at politiet hittil i år har pågrepet dobbelt så mange for narkotikakriminalitet i og rundt Nygårdsparken, sammenliknet med samme periode i 2011.
- Dette skyldes at politiet har intensivert innsatsen mot miljøet i Nygårdsparken, sa politistasjonssjef Valland.

Våknet til live

Mens stasjonssjefen orienterte pressen om den nye satsingen, rykket en ambulanse ut til Botanisk hage, et steinkast unna Nygårdsparken.
Meldingen gikk på at en mann hadde satt en overdose. Da BT kom til stedet, så vi en båre fotlatt i øvre del av hagen.
Like unna satt en mann livløs på en benk. Hodet var på skakke. En annen sto ved siden av og fulgte med på ambulansepersonellet som arbeidet med å få liv i ham.
Minuttene gikk uten at noe skjedde. Så våknet han til live og kom til seg selv, først omtåket, så mer og mer til stede.

Flere patruljer

Politiets økte innsats har ikke vært så effektiv som ønsket.
- Både vi og Bergen kommune er enige om at vår samlede innsats ikke har hatt tilstrekkelig effekt så langt. Den alvorlige kriminaliteten har ikke forsvunnet fra Nygårdsparken de siste tre årene, sa Valland.
Så kom lovnaden om enda større innsats i tiden fremover.
Les mer om saken hos Bergens Tidende