Hopp til hovedinnhold


Mener de blir syke, blir ikke kvitt mastene

Flere beboere i Vestskrenten borettslag mener de blir syke av stråling fra mastene til GSM og nødnett som er plassert på taket, men Telenor og DNK godtar ikke oppsigelsen.

Flere beboere i Vestskrenten borettslag mener de blir syke av stråling fra mastene til GSM og nødnett som er plassert på taket, men Telenor og DNK godtar ikke oppsigelsen, skriver Nordstrands Blad.

– Intensjonen var å være gode samfunnsborgere. Vi ble lovet at strålingen var så lav at det ikke medførte noen fare for beboerne, sier Gyro Sølvsberg som er styreleder i Vestskrenten borettslag på Holmlia som består av 140 leiligheter og 160 rekkehus.

I 2008, i forbindelse med innføringen av det nye digitale nødnettet, fikk borettslaget en forespørsel fra Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) om plassering av tre såkalte TETRA-master på det samme taket.

– Cocktail av stråling

Stryet sa ja, mastene ble montert og nå opplever flere av beboerne i borettslaget plager de ikke vet hva kommer av.

– Det virker som disse mastene toppet cocktailen av stråling og gjør folk syke, sier Gyro Sølvsberg.

Blant plagene er hodepine, kvalme, smerter i kroppen, følelse av utmattethet og barn som har problemer med å sovne på kvelden.

Ved et par tilfeller sliter barn og unge med konsentrasjonsproblemer som igjen går ut over skolegangen.

Borettslaget har gjennomført flere målinger av strålingen. Verdiene ligger langt under grenseverdiene som Statens strålevern opererer med.

Les mer om saken i Nordstrands Blad