Hopp til hovedinnhold


Medfield får 8,8 millioner i forskningsmidler

EU sitt finansieringsprogram Eurostars gir Medfield millionfinansiering for to prosjekter med diagnostikkinstrument av hjerneslag, melder Life Science Sweden.  
Finansieringsprogram Eurostars er rettet mot små og mellomstore forsknings- og utviklingsvirksomheter.
Den Gøteborgbaserte virksomheten har utviklet diagnostikkinstrumentet Strokefinder. Det er et røntgenapparat i hjelmformat som sender mikrobølger gjennom hjernen. Ved å koble hjelmen og mikrobølgesystemet til en datamaskin kan helsepersonell raskt skille om hjerneslagspasienter er rammet av blødning eller propp. Slik kan riktig behandling startes tidligere. Instrumentet testes for tiden i kliniske studier.
Totalt har Medfield fått tildelt 8,8 millioner kroner. Finansieringen strekker seg fram til år 2017 og skal som sagt fordeles på to prosjekter. Begge prosjektene handler om Strokefinder. I det ene prosjektet skal diagnostikkproduktet optimeres for å kunne brukes i ambulansen. Det andre handler om videreutvikling av systemet til ett bildegivende system. Det sistnevnte prosjektet utføres i samarbeid med noen av virksomhetens underleverandører.
Les mer om saken hos Life Science Sweden