Hopp til hovedinnhold


Måtte sendes med ambulansebil etter tre helikopterforsøk

Seaking'en ble stående igjen på Tynset, melder Arbeidets Rett.
Onsdag kveld ble det rekvirert ambulansehelikopter for en pasient fra Tynset som skulle overflyttes til Trondheim. Etter tre forsøk med helikopter, måtte pasienten sendes med rullende ambulanse til Trondheim med anestesisjukepleier ombord.
Ikke operativt
Først ble ambulansehelikopteret til Norsk Luftambulanse på Dombås rekvirert. Men det var ikke operativt der og da.
Så gikk det forespørsel til Norsk Luftambulanse i Trondheim, som har helikopter stasjonert på St. Olavs Hospital. Dette helikopteret var heller ikke tilgjengelig. Piloten hadde for mange flytimer til å ta av til Tynset.
For mange flytimer
– Vi har begrensninger i aktiv arbeidstid. Denne tida hadde gått ut, sier vakthavende flyver ved Norsk Luftambulanse i Trondheim, Terje Korsvoll til Arbeidets Rett.
Tredje forsøket var Redningstjenesten for Sør-Norge på Ørland. Et av Forsvarets seaking-helikoptere reiste til Tynset og ankom Tynset sjukehus litt før klokka 22.00. Det ble med landinga. Tekniske årsaker gjorde at helikopteret ikke kunne ta av til Trondheim.
En motor startet ikke
Redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge forteller at Sea King-helikopteret ikke fikk start på én av motorene da det skulle ta av fra Tynset.
Sjukehusdirektør Stein Tronsmoen forteller at de måtte frakte pasienten med rullende ambulanse som blant annet ble memannnet med anestesisjukepleier.
– I dette tilfellet hadde uhellene med helikopterene ingen avgjørende betydning for pasienten, sier Tronsmoen.
Les mer om saken hos Arbeidets Rett