Hopp til hovedinnhold


Måtte sage over låst bom

– I verste fall kan det føre til at vi kommer for sent frem til pasienten, sier ambulansesjefen i Bergen til Bergens Tidende.
Ambulansepersonell måtte sage opp låsen på bommen inn til Hordnesskogen under utrykning i lørdag formiddag.
Ifølge vitner BT har snakket med, brukte ambulansepersonellet rundt 20 minutter på å sage over låsen for å komme seg videre på veien til pasienten.

- Sent frem

Hordnesskogen er et populært trenings- og rekreasjonsområde.
- Folk kan falle om i turløypen, og i verste fall kan en låst bom føre til at ambulansen kommer for sent frem til en pasient som trenger akutthjelp. Det går ikke an at ambulansepersonellet går til fots, om det er snakk om å gå kilometer, sier Guttrom Brattebø, leder for ambulansen i Bergen.

Universalnøkkel

Vanligvis er bommer installert med en universallås som kan låses opp med universalnøkkel. Alle nødetater samt kommunen har slike nøkler, forklarer Brattebø. Men denne gangen ble ambulansen stoppet av en privat bom som ambulansepersonellet ikke hadde nøkkel til.
- De fleste bommer på turveier er offentlige og kan låses opp med standardnøkkel, og slik kan vi komme oss til turløyper. Også private eiere som har installert bom kan velge denne typen universallås, forklarer Brattebø.
Les mer om saken hos Bergens Tidende