Hopp til hovedinnhold


Måtte avvise oppdrag

Leteaksjonen etter 27-åringen som meldte falsk nødmelding resulterte i at politiet måtte avvise flere oppdrag. – Da blir jeg forbannet, sier lensmann Reidar Foss til Røyken og Hurums Avis.
Mannen som ble meldt savnet mandag kveld kom til rette igjen nyttårsaften, da han ble observert i Åros i relativt godt behold, på en ATV. 27-åringen ble tatt med til avhør og er nå siktet for å ha ringt inn falsk nødmelding.
Lensmannen er både oppgitt og forbannet over saken og mener det er mye å reagere på.
- Når det kommer en sånn alarm har vi ikke noe valg. Vi må ut. Dermed binder vi opp ressursene våre, ikke bare for Røyken og Hurum lensmannskontor, men også andre mannskaper som Røde Kors og patruljer fra nabodistrikt. Jeg kjenner jeg er opprørt, trist og forbannet når vi må bruke ressursene våre så feil, og spesielt når vi måtte avvise flere andre konkrete oppdrag mens leteaksjonen pågikk, sier Foss.

Erkjent forholdene

Mannen har i avhør erkjent de faktiske forhold. Politiet har opprettet straffesak mot mannen, som av Foss blir karakterisert som “en aktiv mann som definitivt har et rulleblad hos politiet”.
Les mer om saken hos Røyken og Hurums Avis