Hopp til hovedinnhold
Nødetatene jobber på stedet etter at flere ble påkjørt i Kongens gate i Steinkjer natt til søndag. Flere ble truffet av bilen og en person døde senere av skadene. Foto: Privat / NTB

Massepåkjørselen i Steinkjer: – Det sank inn hvor ubeskyttet vi var

Steinkjer 20230409. Nødetatene jobber på stedet etter at flere ble påkjørt i Kongens gate i Steinkjer natt til søndag. Flere ble truffet av bilen og en person døde senere av skadene. Foto: Privat / NTB


I påska 2023 dro to ambulanser for å hente en pasient som var blitt påkjørt i den festfylte hovedgaten i Steinkjer. Ingen visste at hendelsen skulle resultere i nasjonal bevæpning av politiet.

– Da vi dro ut tenkte vi at det var et ordinært oppdrag der en bil kunne ha dultet borti en feststemt person som kanskje hadde blitt påkjørt over stortåa eller noe. Ikke noe med meldingen indikerte noe annet, sier Lill Beate Jørås.

Hun har jobbet som paramedic på Steinkjer ambulansestasjon i 22 år. Ambulanseforum møter henne sammen med to av de andre på vaktlaget den natten, Grethe Rennan og Ida Johanne Lian. Kristoffer Brandtsegg som var fjerdemannen, er ikke til stede denne dagen. 

Som vanlig spurte de om legevaktslegen i etasjen under, ville være med. Ettersom det var lite å gjøre der, slengte han seg med. 

– Den legen er jo en av dem som gjerne stiller opp for oss. Heldigvis for det, og heldigvis for at den andre bilen på vaktlaget kom rett etterpå. Og ikke minst at brannmennene over gårdsplassen her også kom, fortsetter Jørås.

Vaktlaget som var på den dramatiske hendelsen i Steinkjer sentrum påska 2023: fra venstre Ida Johanne Lian, Grethe Rennan og Lill Beate Jørås. Kristoffer Brandtsegg var ikke til stede da vi var på besøk. Foto: Tori Flaatten Halvorsen.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.