Hopp til hovedinnhold


Masseoppsigelser i Skåne

Falcks direktør er sint på Vårdförbundet. Han anser at det er forbundets feil at over 30 prosent av de spesialutdannede sykepleierne har sagt opp. Vårdförbundets tillitsvalgte anser at arbeidsgiveren i stedet burde sette det i sammenheng med dårlige arbeidsvilkår, melder Vårdfokus.
Rickard Uppenberg, ambulansesykepleier og tillitsvalgt for Vårdforbundet tilbakeviser anklagene og sier at Falck ikke er troverdig som arbeidsgiver lenger.
– Selvsagt har vi ikke oppfordret noen til å si opp. Dels er det forbudt å oppfordre til slikt, dels er det en beslutning hver enkelt må ta, sier Uppenberg.
Vil ha skadeoppgjør
Sven Engquist truer med å kreve Vårdförbundet for skaden, og sier i Sydsvenskan at å skolere nytt personell koster penger - penger som forbundet burde stå for. Med disse oppsigelsene risikerer man merkostnader på cirka tre millioner kroner.
– I stedet for å anklage oss og true med rettssak burde Falck se sin egen rolle i at de har havnet i en krise. 28 spesialsykepleiere har sagt opp i det siste fordi verksomheten har delt på døgnet og innført ulike arbeidstider på ulike stasjoner, sier Uppenberg.
– Vi har forsøkt å få arbeidsgiveren til å forstå at dårlig personalpolitikk fører til oppsigelser. Ambulansesykepleiere er attraktive på arbeidsmarkedet og dessuten betaler akuttsykehus høyere lønn enn de får i ambulansetjenesten.
 
 
Les mer om saken hos Vårdfokus