Hopp til hovedinnhold


Mann (58) stjal ambulanse i fylla

OSLO TINGRETT: 36 dagers betinget fengsel, 15000 kroner i bot og tap av førerkortet i to år var konsekvensen av å sette seg bak rattet i en ambulanse.
Det var klokken 22.30 den 3. september i fjor at mannen satte seg bak rattet på ambulansen i Munkelia, skriver dittOslo.
Ambulansen var på et oppdrag i Munkelia og 58-åringen satt inn i den først ankomne ambulansen. Han virket påvirket og utålmodig og ville ikke ha noen behandling.

Kastet seg inn i setet

Sjåføren på den sist ankomne ambulansen ba 58-åringen forlate stedet, noe han gjorde. Like etter satte ambulanse nummer to seg i bevegelse med 58-åringen bak rattet.
Ferden gikk ikke fortere enn at ambulansesjåføren etter en liten sprint fikk kastet seg inn i passasjersetet og stoppet ferden. Kjøreturen kom på rundt 150 meter.
Blodprøven tatt en time og tre kvarter etter kjøreturen viste en promille på 1,86 og mannen ble beskrevet som «klart påvirket».

Husker ingenting

Mannen erkjente skyld i tingretten, men husker ingenting av hendelsen. Han forklarte blant annet at han sliter med langvarige alkoholproblemer og denne kvelden hadde drukket to flasker vin på tom mage.
Mannen kvalifiserer til å gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring i regi av kriminalomsorgen og «slipper» med 36 dagers betinget fengsel for bilbrukstyveri og promillekjøring. Han må i tillegg betale 15.000 kroner i bot og 2.000 kroner i saksomkostninger.
Les mer om saken hos dittOslo