Hopp til hovedinnhold


– Mange har mistet noen kilo på veien, og fått motivasjon og positiv boost

Da medarbeiderundersøkelsen viste at det stod dårlig til med både rygg og skjelett, tok de ansatte ved ambulansen på Bjørkelangen på Aurskog Høland tak i sin egen helsesituasjon, skriver Indre Akershus Blad (krever innlogging).

– Vi måtte vurdere noen tiltak, og så ble det laget en handlingsplan. Det ble bestemt at vi skulle få trening med personlig trener, forteller paramedic Roger Hansen ved ambulansetjenesten.

Dermed var hele mannskapet i gang med treningen!

– Den ble lagt opp etter turnusen, og vi har både hatt individuelle timer og trent samla. Dette har vært kjempefint for arbeidsmiljøet også, sier Roger Hansen.

Imponert og stolt

Barbara Jacobsen ved Form treningssenter på Bjørkelangen har trent de ansatte ved ambulansen i to og en halv måned, og sier hun er imponert over innsatsen.

– Jeg ser på dem som hverdagshelter som redder liv, men de har en fysisk og psykisk krevende jobb med turnusjobbing og forskjellige døgnvakter. Slike mennesker trenger også å bli sett! Og de trenger å få oppleve gleden av trening, sier hun.

Dag og natt

Barbara Jacobsen mener trening og mental styrke er viktig for denne yrkesgruppen.

– Dette er mennesker som står klare dag og natt. Men helter trenger også trening. Uansett hvor travel hverdagen er, må man prioritere helsen, sier hun.

Treneren mener at det også handler om teambuilding, og sier de som har deltatt har blitt en enda mer sammensveiset gjeng enn før, fulle av overskudd.

Les mer om saken hos Indre Akershus Blad (krever innlogging)