Hopp til hovedinnhold


Må vise mer handlekraft

Stortingsrepresentant Frank Bakke Jensen mener Helse Finnmark ikke tar ambulanseproblemene alvorlig nok.

Stortingsrepresentant Frank Bakke Jensen mener Helse Finnmark ikke tar ambulanseproblemene alvorlig nok, skriver NRK.

Bakgrunn: Ambulansesjåfører sovner bak rattet

Ledelsen: Det jobbes kun lovlig overtid

Ansatte: - Ble verre etter at Helse Finnmark overtok

Frank Bakke Jensen er stortingsrepresentant for Høyre. Han sier til NRK at ledelsen i Helse Finnmark umiddelbart må ta tak i ambulanseproblemet i Finnmark.

– Jeg synes ikke Helse Finnmark tar problemet alvorlig nok. Jeg finner det merkelig at dette er noe som kommer brått på ledelsen, det tyder på at dette kan være en ledelse som er litt fraværende.

Uforsvarlig arbeidspress

Bare i Øst-Finnmark er det en rekke ambulansestasjoner som opplever et arbeidspress som gjør at det til tider fører til uforsvarlig kjøring både for personell og pasienter.

Julaften kjørte en ambulanse i 21 timer i strekk, rett og slett fordi det ikke var andre ambulanser som kunne ta oppdrag. De som hadde vakt visste at det var opp til dem å utføre nødvendige transportoppdrag.

Vil ikke ansette flere

Helse Finnmark vil ikke ansette flere folk, men heller lage en ny turnus. Når en diskusjon om ny turnus vil starte kan ikke den ansvarlige, klinikksjef Grete Bru, svare på.

Hun sier at det er nødvendig med møter med stasjonssjefene, og vet ikke når hun får tid til dette.

Holder ikke

Det holder ikke, mener Bakke Jensen, som tror det må til med politisk press.

– Jeg tror Helse Finnmark trenger å gjøre to ting. Først å ta problemet på alvor og straks sette seg ned og gå gjennom turnusene og arbeidstidsbestemmelsene. Det andre er å ta på alvor at de har et krav om at det skal være faglærte i alle stillinger. Dette er det all grunn til å sette politisk trykk på, slik at de tar problemet alvorlig.

Les hele saken på NRK : Presser Helse Finnmark i ambulanse-saken