Hopp til hovedinnhold


Lyste med laserpenn - fikk fengsel

En engelsk politipatrulje som var på vei til Birmingham for et overvåkingsoppdrag, ble i sommer utsatt for kraftig blendende stråler, skriver Dagbladet.
 

Kilden til lyset kom fra en husfest i nabolaget som politiet passerte i luften, hvor en av festdeltakerne moret seg med en kraftig laserpenn. 

Som følge av strålingen mistet piloten av helikopteret orienteringsevnen og mannskapet ble satt i fare. 

For å lokalisere kilden til strålingen tok en av politimennene frem et termografisk kamera som de hadde med seg som et verktøy i overvåkingen. 

Lekte med politiet

Spesialkameraet, som er i stand til å plukke opp detaljer fra 609 meter, plukket opp den infrarøde strålingen fra lyskilden.

Den 23-år gamle mannen som rettet laserpennen mot helikopteret mens han lo og skålte hånlig mot helikopteret sammen med de andre festdeltakerne, ble identifisert av kameraet som fanget opp mer enn de hadde antatt. 

• Se de detaljerte bildene fra festen hos Dagbladet.

Ble arrestert

Mannen er nå arrestert for å ha satt politihelikoptermannskapet i fare. 

Under rettsaken som fulgte arrestasjonen ble den unge mannen dømt til syv måneders fengsel, i tillegg til å måtte utføre 250 timer ulønnet arbeid. Han ble også dømt til å betale 4000 kroner i erstatning. 
Kan skade synet
Piloten, Andy Shanks forteller at strålingen i verste fall kan skade synet til piloten dramatisk, hvis strålen får direkte kontakt med netthinnen.

– Det skjedde med en observasjonsoffiser i Ripley da han ble truffet med laser mens han så gjennom en kikkert nylig. Noe som ledet til stor skade på netthinnen hans. 
Les mer om saken og se video hos Dagbladet