Hopp til hovedinnhold


Lunsjen gikk foran oppdraget

Det svenske helsetilsynet kritiserer to ambulansesykepleiere som prioriterte lunsj framfor et oppdrag der pasienten senere avled.

Det svenske helsetilsynet kritiserer to ambulansesykepleiere som prioriterte lunsj framfor et oppdrag der pasienten senere avled, skriver svenske Dagens Medicin.

ifølge Göteborgs-Posten så fikk ambulansen en gul tur med en 86-årig mann med pustebesvær. Personalet valgte å kvittere oppdraget, men spiste først lunsj på ambulansstasjonen. Mens de spiste ble oppdraget omgjort til en akuttur.

Utrykningen ble forsinket med 25 minutter og mannen avled etter at han var kommet inn på sykehuset. Det er uklart om livet hans kunne vært reddet om ambulansen ikke var blitt forsinket.

Socialstyrelsen, som gransket oppdraget, retter nå alvorlig kritikk mot de to innblandede. De har ikke fulgt gjeldende rutiner, og ingen av dem kan fratas ansvar, anser myndigheten.

De to skal ikke ha hatt  mulighet til å ta en pause på morgenen. Socialstyrelsen er også kritisk til at internutredningen er kort og ikke går inn på ressursmangler eller høy arbeidsbelastning.

Les mer om saken i Dagens Medicin