Hopp til hovedinnhold


Luftambulansen på bakken

Luftambulansen kan ikke fly fra SUS i en kort periode. Ingen flygere er på jobb.

Luftambulansen kan ikke fly fra SUS i en kort periode. Ingen flygere er på jobb, skriver Stavanger Aftenblad.

Bakgrunn: Pilotstreik truer i Norsk Luftambulanse

Les også: Streiken ble avblåst av Regjeringen med tvungen lønnsnemnd

- Lege og redningsmann vil bemanne legebilen og rykke ut til pasienter i nærområdene, sier informasjonssjef Marte Ramborg i Norsk Luftambulanse.

- Vi beklager dette. Vi har jobbet intenst for å få en flyger på vakt, men det har vi foreløpig ikke klart. Andre akuttmedisinske ressurser er i beredskap som vanlig, og lege og redningsmann kan rykke ut med legebilen. Vi håper dette ikke får konsekvenser for noen pasienter, sier Ramborg.

Ifølge Norsk Luftambulanse er bakgrunnen for den manglende pilotberedskapen bemanningsproblemer.

Erlend Segtnan, som er nestleder i Flygerforeningen i Norsk Luftambulanse sier til NRK at bakgrunnen er uoverensstemmelser som er knyttet til utregningen av arbeidstid for pilotene.

Helseforetaket, som er medisinsk ansvarlig for basen, er orientert.

Ambulansetjenesten, redningshelikoptret på Sola og andre akuttmedisinske ressurser er i beredskap. Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), som varsler og sender ut helikoptret, er informert og vil finne den beste erstatningen i de tilfeller der helikoptret normalt vil rykke ut.

I Lørenskog var det ene av to helikoptre uten bemanning i noen timer, men ved 19-tiden hadde Norsk Luftambulanse klart å skaffe en ny flyger, mens helikoptret ved basen i Stavanger fortsatt var ubemannet.