Hopp til hovedinnhold


Amputerte benet til 16-åring på stedet

Da Luftambulansen kom til ulykkesstedet nær Helland i Bjerkreim, amputerte de det ene benet til en hardt skadet 16 år gammel gutt.

Da Luftambulansen kom til ulykkesstedet nær Helland i Bjerkreim, amputerte de det ene benet til en hardt skadet 16 år gammel gutt. 

Les hele saken i Stavanger Aftenblad: 16-åring kjørte i grøfta med firehjuling, mistet benet

– Gutten har kjørt en firehjuling, som er registrert som traktor, på en skogsvei. Av ukjent årsak har han så havnet i grøfta og blitt alvorlig skadet, sier operasjonsleder Victor Jensen ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

AMK-sentralen fikk melding om ulykken like etter kl. 18 fredag, og sendte straks Luftambulansen til værs.

– Meldingen kom fra en bonde som kom til ganske fort etter ulykken, og som ga gutten førstehjelp, sier operasjonsleder Jensen.

Fløyet til SUS
Han opplyser videre at personellet i Luftambulansen amputerte det ene benet til 16-åringen på stedet, før de så fløy ham til Stavanger Universitetssjukehus. Der ble han tatt imot cirka kl. 19.

Kl. 21 opplyste akuttmottak ved Stavanger Universitetssjukehus at gutten var overført til intensivavdeling, og at han ikke hadde andre skader enn i benet.

Ulykken skjedde i terrenget nord for Nålknuten, som ligger nord for Helland i Bjerkreim kommune. Da politiet kom til stedet, var pasienten allerede hentet av Luftambulansen.

Granskes
Senere på kvelden rekvirerte politiet Statens vegvesens ulykkesgruppe til å bistå i etterforskningen av ulykken. Ulykkesgruppen tilkalles ved dødsulykker og alvorlige ulykker.

– Den arbeider nå sammen med politiet på stedet for å finne ut mest mulig om ulykken. Så langt kan vi ikke si noe om årsaken, sier operasjonsleder Victor Jensen ved 21.30 tiden.

Han sier også at firehjulingen vil bli tatt med til teknisk undersøkelse.

Ifølge politiet har 16-åringen gyldig kjøretillatelse for firehjulingen.