Hopp til hovedinnhold
Drammen. Kilde: Wikimedia Commons


Lover god akuttberedskap i Drammen

Konstituert klinikkdirektør Arne Aas Karlsen mener akuttberedskapen skal ivaretas, til tross for ambulansekutt. Ansatte frykter sikkerheten svekkes, ifølge Dagsavisen.
Drammensentral– Det er mindre aktivitet på sykehusene om sommeren, og med forventet lavere transportbehov har vi valgt å ha færre biler på vakt, forklarer Arne Aas Karlsen, som er fagsjef for helsefag og stedfortredende klinikkdirektør for prehospitale tjenester.
Dette betyr at akuttoppdragene prioriteres i enda større grad framfor bestilte oppdrag og andre oppdrag der det ikke står om liv og helse, understreker han.
– For å skjerme akuttambulansen ytterligere, vil vi jobbe for å få flere av de ikke-akutte oppdragene over på Helseekspressen, sier Karlsen.
– Kontinuerlig vurdering
Dagsavisen Fremtiden fortalte i gårsdagens utgave at ikke bare har man siden 1. mars i år kuttet ned antallet ambulanser som er på vakt i Drammen om natten, fra tre til to biler, men fra og med i går ble også en av dagambulansene parkert. Dermed er det nå bare fire ambulanser på vakt på dagtid.
Aas Karlsen innrømmer at man nok må regne med noe lengre ventetid når det gjelder ambulansetransport av ikke-akutt karakter, men han mener likevel drammensernes sikkerhet blir ivaretatt. Han forteller at det ble gjennomført et grundig forarbeid, inkludert en risikovurdering, før man reduserte antallet vaktbiler.
Les mer om saken hos Dagsavisen